Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
marga edens RWW
marga edens RWW
06 juni 2012

RWE/ESSENT: Marga Edens wordt de vrouw van 60 miljoen

Corporate Responsibility-directeur Marga Edens van Essent gaat CEO Peter Terium achterna, naar het moederbedrijf RWE in Duitsland. Ze krijgt de leiding over de nieuw gevormde internationale unit ‘Corporate Responsibility’, waar ook de RWE-Foundation onder valt, goed voor een budget van 60 miljoen euro.

De juriste Edens begint op 1 juli, Peter Terium een maand eerder. Een Nederlands duo voert dus straks het duurzaamheidsbeleid binnen de Duitse energiegigant RWE aan, en zeker het in Nederland ontwikkelde MVO-beleid op energiegebied krijgt op deze wijze een internationale basis. Essent is van alle energiemaatschappijen diegene met de grootste hoeveelheid in Nederland opgewekte groene stroom. Edens werkt sinds 2000 bij Essent, eerst als manager van de Raad van Bestuur, nu als directeur Corporate Sustainability.

Terium zei in het persbericht van RWE: “Het publiek verwacht van ons intelligente antwoorden op urgente uitdagingen op het gebied van milieu en energie. Wij worden als bedrijf niet alleen beoordeeld op onze winstgevendheid, maar ook hoe wij als werkgever samen met onze medewerkers oplossingen zoeken in het ontwikkelen van een duurzame energie-aanbod.” Terium noemt Edens een ‘zeer ervaren, bedreven en uitzonderlijk betrokken manager’. Ze zal bovendien meetellen in het streven van RWE om het percentage van vrouwelijke leiders binnen het concern te verhogen. Nu is dat percentage nog 11 procent, in 2018 moet het 22 procent zijn.

Edens krijgt de leiding over samengevoegde onderdelen van RWE. Het gaat om de afdeling Corporate Responsibility, Environmental Protection, Diversity Work en de RWE Foundation. Deze Foundation, gesticht in 1998, heeft maar liefst 60 miljoen euro in kas. Het is daarmee een van de grootste instellingen in Duitsland. Vorig jaar werd er nog 1,15 miljoen uitgekeerd aan doelen, 2,4 miljoen voor sociale acties en initiatieven binnen RWE. Medewerkers geven in de vorm van vrijwilligerswerk hun steun aan zo’n 2000 verschillende lokale projecten.

Essent is partner van P+ People Planet Profit en Marga Edens functioneerde al die tijd als eerste verantwoordelijke in het samenwerkingstraject.

Het persbericht van RWE over Edens.