Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Maria van der Heijden
Maria van der Heijden
25 februari 2016

Maria van der Heijden nieuwe directeur MVO Nederland

Maria van der Heijden (1960) van Women on Wings wordt per 1 juli de opvolger van Willem Lageweg als directeur-bestuurder van MVO Nederland. 

Maria heeft een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, onder meer in managementfuncties bij Bloemenveiling Flora Holland en Rabobank. Met de mede door haar opgerichte sociale onderneming Women on Wings heeft zij zich in de afgelopen periode gemanifesteerd als een koploper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als partner van het eerste uur kent ze MVO Nederland goed.

MVO Nederland brengt naar buiten: "Maria is een resultaatgerichte ondernemer."

De voorzitter van de raad van toezicht van MVO Nederland Simon van Driel is blij met de komst van Van der Heijden: "Maria is in staat  MVO Nederland naar een volgende fase te brengen." Van der Heijden zal in de komende maanden haar rol als directeur van Women on Wings afbouwen. Zij blijft als non executive bestuurder aan de organisatie verbonden.

Het aanstaande vertrek van Willem Lageweg heeft er ook toe geleid dat bij MVO Nederland een directeur operationele zaken is benoemd. Lobke Vlaming, tot voor kort manager Kennis en Ontwikkeling bij MVO Nederland, is inmiddels met deze functie belast. De directie van MVO Nederland bestaat voortaan uit de directeur-bestuurder en de directeur operationele zaken.

Voorzitter Van Driel: "Willem Lageweg heeft in de tien jaar dat hij directeur was MVO Nederland uitgebouwd tot de meest toonaangevende organisatie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in zowel Nederland als Europa. Er is in die periode veel bereikt."
 
Lageweg (64) verlaat de organisatie in juli op eigen verzoek. Lageweg: "Het waren mooie jaren en de organisatie staat er met een goed team en een veelbelovende leiding goed voor." Na zijn vertrek blijft hij zich als bestuurder en adviseur actief inzetten voor een duurzaam bedrijfsleven en grote transities op weg naar een duurzame en vitale samenleving. Op de Nieuwjaarsreceptie zei hij al, tot 1000 aanwezigen: "Ik ben straks een vrij man."

P+ volgde de successen van Women on Wings op de voet, ook de bijeenkomst die door -toen nog prinses- Máxima werd bezocht. In 2009 publiceerden we een portret over Women on Wings, dat vrij als PDF beschikbaar is.

Nieuwsbericht van MVO Nederland

Downloads

Meer info download je hier:

Portret uit P+ (2009) van Women on Wings (495 kb)