Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
jonnie en therese boer, foto marie cecile thijs
jonnie en therese boer, foto marie cecile thijs
24 november 2013

Mooiste koffietafelboek Marie Cécile Thijs

Ook de ‘piëta’ staat er in, de foto die ze voor P+ maakte van topkok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse. Het mooiste koffietafelboek van dit jaar is het verzamelde werk van fotografe Marie Cécile Thijs.

Het fotoboek heet ‘Characters’ en biedt een overzicht van de ontwikkeling in haar werk in de afgelopen vijftien jaar. Het laat zien hoe haar kenmerkende handschrift steeds duidelijker wordt en – terugkijkend – er vanaf het eerste begin al was.

Ook in P+ was die ontwikkeling goed te volgen. We reisden alweer bijna zeven jaar geleden met Marie Cécile naar Parijs, waar Rianne de Witte als eerste duurzame Nederlandse fashion liet zien. Voor het komende Kerstnummer portretteerde ze voor ons Katja Schuurman, met producten uit haar succesvolle Return to Sender-collectie voor de Hema.

Uit de aankondiging van het boek: “Vanaf haar eerste serie ‘Roomse Rituelen’ met foto’s van processies tot en met haar laatste werk ‘Food Portraits’ zien we portretten. Vooral van mensen, maar ook van dieren, bloemen en voedsel. Zij speelt met de werkelijkheid en in die omslag wordt fotografie creatie. Haar portretten zijn stillevens, en haar stillevens worden portretten. Kleurtonen en lichtgebruik refereren aan de oude meesters in de schilderkunst. Schrijfster en filosofe Désanne van Brederode schreef een introductie. Het werk van Marie Cécile Thijs is opgenomen in de collecties van Rijksmuseum Amsterdam, Museum Rotterdam en diverse andere kunstverzamelingen.”

144 pagina’s | 32 x 24,5 cm, speciale binding (otastar) | tekst in Nederlands & Engels | prijs: 39,50 euro (plus 10 euro verzendkosten - binnen NL) | ontwerp Putgootink | uitgever Lecturis

Website van Marie Cécile Thijs