Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Groen vastgoed
Groen vastgoed
27 maart 2016

ABN AMRO: miljard voor energietransitie vastgoed

ABN AMRO gaat zakelijke vastgoedklanten gericht ondersteunen bij de verduurzaming van hun vastgoed. ABN AMRO stelt voor 1 miljard euro financiering beschikbaar om de investeringen te realiseren.

Een online applicatie biedt commerciële klanten inzicht in energiebesparingsmogelijkheden, inclusief de te bereiken CO2-reductie en terugverdientijden. Een klant kan via de online applicatie per maatregel (zoals isolatie, LED verlichting en zonnepanelen) berekenen wat de investering, de terugverdientijd en de CO2 reductie is. De maatregelen zijn economisch bewezen en bieden per vastgoedobject een labelsprong op van minimaal 2 energie labels.

ABN AMRO brengt de klant in contact met partners, waaronder Philips, Siemens, Bosch, Unica en Engie, en draagt zorg voor de financiering. Op deze manier geeft ABN AMRO verder invulling aan haar ambitie om bij te dragen aan de versnelling van de transitie naar duurzaam vastgoed.

Rutger Schuur, hoofd Real Estate ABN AMRO: “We weten dat duurzaam vastgoed een hoger rendement oplevert voor beleggers en maatschappij. Op deze manier willen we eventuele belemmeringen voor energiebesparing wegnemen en onze opgedane kennis over verduurzaming inzetten. De ketensamenwerking maakt energiebesparing voor onze klanten op een snelle en deskundige manier mogelijk. Wanneer alle maatregelen worden uitgevoerd, zou dit een jaarlijkse reductie van 500 duizend ton CO2 betekenen en een besparing van meer dan € 100 miljoen op de energiekosten per jaar.”

ABN Amro werkt samen met CFP (Corporate Facility Partners ), dat als missie heeft zoveel mogelijk gebouwen en organisaties winstgevend te verduurzamen op de aspecten People, Planet en Profit. De ambitie 2020 van CFP: in 2020 is er 50 procent minder CO2-uitstoot van gebouwen in Nederland door 25 groene groene energie en 25 procent energiebesparing. Uiterlijk in 2030 moeten alle gebouwen in ons land circulair zijn.

Sinds de oprichting in 2004 heeft CFP meer dan 20 duizend gebouwen verduurzaamd in Nederland, Europa en de Verenigde Staten met een totale jaarlijkse besparing van 50.000 ton CO2. 

Website Corporate Facility Partners

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier