Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
circle economy
circle economy
07 februari 2014

1 miljoen voor de Circle Economy

De Circle Economy heeft een miljoen euro gekregen om het doel te realiseren: van Nederland een hotspot maken voor de circulaire economie.

Robert-Jan van Ogtrop, Guido Braam en Chloe de Roos-Feinberg van Circle Economy hebben de bijdrage in ontvangst genomen tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij op 4 februari.

En ze waren niet de enige organisaties waar P+ regelmatig mee samenwerkt. Marjan Minnesma van Urgenda werd een van de vier nieuwe vaste beneficenten en kreeg een bedrag van een half miljoen. Eenzelfde bedrag ging naar de Schone Kleren Campagne, die zich tot doel stelt de arbeidsomstandigheden van ruim 30 miljoen werkers in de kledingindustrie te verbeteren. Thierry Sanders van het Bidnetwork is dat alweer een paar jaar het geval. Sinds 2007 hebben de halve miljoenen euro's deze organisatie die jonge ondernemers in ontwikkelingslanden helpt bij het ontwikkelen van een bedrijf bij elkaar opgeteld 5 miljoen aan steun opgeleverd.

Wat gaat Circle Economy doen met het bedrag? "We zien deze bijdrage als een enorme erkenning van de diverse circulaire projecten die we het afgelopen jaar gestart zijn met onze leden en partners, en verheugen ons op de toekomstige ontwikkelingen. Onze jonge organisatie krijgt hiermee een enorme boost, niet alleen financieel, maar ook doordat de Nationale Postcode Loterij bijdraagt aan onze missie met haar kennis, kunde en netwerk. Met deze bijdrage kunnen wij Nederland gaan positioneren als de eerste wereldwijde circulaire hotspot, een index ontwikkelen waarmee we circulariteit kunnen meten, en een online tool maken die materiaalvoorraden en –stromen bijhoudt en visualiseert."

P+ bood Circle Economy de afgelopen twee jaar het podium tijdens de conferenties Closing the Loop, waarin tal van praktijkvoorbeelden op het gebied van de circulair ondernemen werden gepresenteerd.

Circle Economy is blij met de steun

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier