Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Paris Peace
Paris Peace
15 november 2015

Marjan Minnesma loopt door naar Parijs

De terreuracties hebben Marjan Minnesma niet doen besluiten Climate Miles naar Parijs te stoppen. “Juist niet”, zegt ze. “Omwille van de vrede steken we vandaag de grens met Frankrijk over.”

Nog twee weken te wandelen naar de Klimaattop van de VN in Parijs, een gebeurtenis die in de verslaggeving over de terreuracties tot nu toe onderbelicht is gebleven. Minnesma en Urgenda houden de situatie wel scherp in de gaten. Minnesma: “Ik heb begrepen dat er voor de top extra veiligheidsmaatregelen worden genomen. We steken vandaag de grens van België met Frankrijk over. Daar is ook wat extra veiligheid, een auto met zwaailicht, heb ik begrepen.”

Waarom gaat ze toch door? Minnesman, al wandelend: “Omdat we niet alleen een milieubeweging zijn, maar ook naar naar vrede en veiligheid streven. Een leefbare wereld is een wereld met vrede. Dan moet je niet meteen omdraaien als je aangevallen wordt. We lopen gewoon door, maar onze gedachten zijn wel bij de slachtoffers in Parijs”.

Dat geldt niet voor Marjan Minnesma alleen. Heel wat voortrekkers uit duurzaamheidsland verwisselen op dit moment hun profiel door er op Facebook de kleuren van de Franse vlag overheen te plaatsen. Velen spreken hun afschuw uit over de gruwelijke aanslagen, die duidelijk bedoeld zijn om angst en paniek in de Westerse wereld te veroorzaken.

Op Twitter verstuurde Urgenda een boodschap van Ghandi: “There is no path to Peace. Peace is the Path.”

Daar sluiten wij ons graag bij aan.

Nieuwsberichten van Urgenda

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier