Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Annette van Waning, een van de 3 genomineerden
Annette van Waning, een van de 3 genomineerden
17 september 2012

Stem op MVO-manager van het Jaar

Op wie stemt u? Emma Coles (Ahold), André Veneman (AkzoNobel) en Annette van Waning (Vebego) zijn genomineerd als ‘MVO-manager van het jaar’.

Een deskundige jury heeft hen uit 38 deelnemers geselecteerd voor de titel. De verkiezing is een initiatief van advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, ondernemersorganisatie VNO-NCW en tapijttegelfabrikant Interface. Op 20 november wordt uit deze drie genomineerden op het Nationale Sustainability Congres de winnaar verkozen.

Emma Coles (Ahold) heeft in relatief korte tijd MVO intern geborgd door de ontwikkeling van regionale governancestructuren. Met een bijzondere focus op het retail aspect (onder andere het uitbannen van plastic tasjes, het verduurzamen van productlijnen, het voorkomen van energieverspilling in de winkels en het stimuleren van gezonde eetpatronen bij consumenten) brengt Emma Coles duurzaamheid dichter naar de consument. Daarnaast werkt zij in diverse internationale fora, zoals het Sustainability Consortium, aan transparantie, verdere verduurzaming van producten én bedrijfsvoering.

André Veneman (AkzoNobel) heeft door zijn jarenlange inzet als aanjager en vormgever AkzoNobel van doorsnee chemieconcern tot één van de wereldleiders op het gebied van duurzaamheid gebracht. Veneman speelt een belangrijke rol in ketenprocessen en levert unieke bijdragen aan internationale aspecten van MVO. Hij deelt zijn visionaire kennis over duurzaamheid en MVO in allerhande verbanden zoals het IDH (Initiatief Duurzame Handel dat zich via ultistakeholder-coalities richt op het verduurzamen van internationale handelsketens). Daarnaast heeft hij ook andere onderdelen van AkzoNobel (zoals de inkoopfunctie) voor het thema duurzaamheid gewonnen waardoor MVO in de gehele strategie is verweven. Een aanzienlijk deel van de bedrijfsomzet wordt inmiddels behaald uit de zogenaamde Eco-premium productlijn.

Annette van Waning (Vebego) vindt milieuvriendelijk opereren in de schoonmaaksector vanzelfsprekend. Vanuit die basis heeft zij bij Vebego (een familiebedrijf dat zich vooral richt op schoonmaak- en uitzenddiensten) vooral ook de sociale kant van MVO op een unieke wijze vormgegeven. Alle aspecten komen samen in Vebego-dochter Hago NEXT, een nieuw duurzaam schoonmaakconcept waarin alles draait om de schoonmaakmedewerker, duurzame inzetbaarheid en persoonlijke groei van medewerkers, ook aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Van Waning is de daadkrachtige en enthousiaste gangmaker en ambassadeur van deze visie.

Het stemmen gaat in 2 stappen:

1. Leden van de LinkedIn groep MVO professionals kunnen vanaf 1 oktober gedurende 2 weken stemmen op de drie genomineerden. Hun stem weegt voor 60 procent mee in het eindoordeel.

2. Op het Nationaal Sustainability Congres op 20 november, het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid, stemmen de bezoekers op hun favoriete kandidaat. Deze stem weegt voor 40 procent mee.

De uitslag wordt meteen op dit congres bekend gemaakt.

LinkeIn Groep duurzaam ondernemen

Website MVO Manager van het Jaar