Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Carola Wijdoogen, foto Anne Hamers
Carola Wijdoogen, foto Anne Hamers
01 mei 2015

MVO Managers kiezen MVO Manager van het Jaar

MVO-managers stellen dit jaar voor het eerst zelf een top 10 samen uit eigen kring. Daaruit wordt de MVO Manager van het Jaar gekozen. Wie volgt Carola Wijdoogen van de NS op?

De verkiezing ‘MVO-manager van het jaar’ wordt weer georganiseerd door Internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV, VNO-NCW en fabrikant van modulaire vloerbedekking Interface. Het is inmiddels de vierde keer dat er gekozen werd en tot nu toe ging de prijs alleen naar vrouwen.

Op 3 november 2015 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het 16de Nationaal Sustainability Congres.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) heeft het afgelopen decennium een prominente positie gekregen in het bedrijfsleven en bij (semi-)overheidsorganisaties.

Folkert van der Molen, marketingmanager milieu en duurzaamheid bij Royal HaskoningDHV en initiatiefnemer van de verkiezing: ‘Het doel van deze verkiezing is om de beroepsgroep van MVO-managers in de etalage te zetten, maar ook om hen te inspireren. Bij alle voorgaande edities van de verkiezing is dat uitstekend gelukt. De drie winnaars hebben volop de aandacht gekregen voor hun vernieuwende visie en engagerende aanpak. De organisatie kijkt uit naar de aanmeldingen voor de vierde editie, en welke ‘gamechanger’ er dit jaar op het podium zal staan.’

Deelname is voorbehouden aan functionarissen die eindverantwoordelijk zijn voor MVO of duurzaamheid in de volle breedte en daarover rapporteren aan de directie. Denk aan mensen met bijvoorbeeld de functie van MVO-manager, manager sustainability, CSR-manager of manager duurzaamheid. Ook mensen die MVO combineren met andere vakgebieden komen in aanmerking, bijvoorbeeld een manager corporate communicatie of een manager KAM/HSE. Functionarissen bij MKB bedrijven zijn ook nadrukkelijk uitgenodigd deel te nemen aan de verkiezing.

Na het samenstellen van deze longlist kiezen de MVO-managers zelf een top 10 uit deze lijst. De jury (waarin dit jaar ook P+ People Planet Profit) nomineert uit deze top 10 drie kandidaten. Leden van de LinkedIn-groep ‘MVO-professionals’ kunnen in oktober stemmen op deze kandidaten. Hun stem weegt voor 60 procent mee in het eindoordeel. Op het Nationaal Sustainability Congres  stemmen de bezoekers op hun favoriete kandidaat. Deze stem weegt voor 40 procent mee.

Jury
De jury bestaat uit zeven deskundigen uit het MVO-veld:
• Jan Bom, hoofdredacteur van het magazine P+;
• Frits de Groot, teammanager Milieu, Energie, Ruimtelijke Ordening, Transport en Infrastructuur bij VNO-NCW;
• Ton van Keken, COO bij Interface Europe BV;
• Ruud Koornstra, mede-oprichter en directeur bij Tendris;
• Folkert van der Molen, marketingmanager Planning & Strategy bij Royal HaskoningDHV;
• André Nijhof, associate professor European Institute for Business Ethics bij Nyenrode University;
• Vera Dalm, directeur Milieu Centraal en voorzitter Netwerk van Milieu Professionals VVM.

Duurzaam Landgoed Zonheuvel in Doorn biedt de winnaar een prachtig weekend arrangement aan voor twee personen.

MVO-managers kunnen zich zelf aanmelden voor de longlist of door een ander aangemeld worden. Aanmelden kan tot 1 juli a.s.

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier