Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
tulp
tulp
01 april 2012

Nieuw: MVO Manager van het Jaar

Dit jaar wordt voor het eerst de “MVO Manager van het Jaar” verkiezing georganiseerd. MVO manager is inmiddels een veel voorkomende en gewaardeerde beroepsgroep. Tijd om ook hiervan jaarlijks de toppers in het zonnetje te zetten.

Advies- en ingenieursbureau DHV organiseert deze verkiezing samen met VNO-NCW en InterfaceFlor.

MVO manager is nu een gewaardeerd en volwassen beroepsgroep geworden. Analoog aan vergelijkbare verkiezingen als de CPO-, CFO- en Communicatiemanager van het jaar heeft advies- en ingenieursbureau DHV het initiatief genomen voor het instellen van de jaarlijkse verkiezing van MVO manager van het jaar. InterfaceFlor en VNO-NCW nemen als partners deel in de organisatie van deze verkiezing.

Doel van de verkiezing is het extra erkennen van de inspanningen en resultaten van de bevlogen MVO manager. Deze ‘competitie’ kan op zijn beurt weer extra initiatieven, inspanningen en resultaten onder vakgenoten bewerkstelligen, met als resultaat: betere MVO prestaties van bedrijven en meer aandacht voor MVO.

Deelname is voorbehouden aan functionarissen bij bedrijven en andere organisaties die eindverantwoordelijk zijn voor MVO / duurzaamheid in de volle breedte en daarover rapporteren aan de directie van de betreffende organisatie.  Voorbeelden van relevante functiebenamingen: MVO manager, manager duurzaamheid, sustainability manager, CSR manager e.d.

Ook functionarissen die het MVO domein combineren met andere zaken in hun functie komen in aanmerking, hierbij valt te denken aan:  manager corporate communicatie/CSR,  KAM / HSE manager (incl. MVO) e.d.

Een ieder die denkt in aanmerking te komen voor de titel MVO Manager van het Jaar (en past in de doelgroep) kan zich aanmelden op de speciale website. Aanmelden kan in de periode 2 april 2012 – 1 juli 2012. U kunt ook iemand tippen die de organisatie dan actief zal benaderen om zich aan te melden.

Uit de aanmeldingen nomineert een deskundig en breed samengestelde jury 5 kandidaten. Op deze 5 kandidaten kunnen de leden van de LinkedIn groep MVO Professionals (met ruim 16.000 leden) hun stem uitbrengen. Deze stemming weegt voor 60 procent mee in de einduitslag.

De 3 met de meeste stemmen gaan door.  Op het 13de Nationaal Sustainability Congres op 20 november aanstaande stemmen de deelnemers tijdens het congres (na een korte introductie van de genomineerde) hun voorkeurskandidaat uit de 3 overgebleven genomineerden. Deze stemmen weegt voor 40 procent mee in de einduitslag. Ter plaatse wordt de winnaar bekend en deze wordt verkozen als “MVO Manager van het Jaar 2012″.

De organisatie belooft als prijs ‘eeuwige roem en publiciteit’. P+ is dan ook mediapartner van deze verkiezingen. Ook ontvangt de verkozen MVO Manager van het Jaar 2012 een bokaal en een weekendverblijf in een duurzaam hotel voor 2 personen.

Website MVO Manager van het Jaar

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier