Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Online Magazine P+
Online Magazine P+
28 november 2014

P+ gaat nu ook Online Magazines maken

P+ gaat online magazines uitbrengen, met de nieuwste techniek. Het worden speciale uitgaven over één thema, één bedrijf of één organisatie. Sungevity was proefkonijn.

Zie voor artikel hierover de PDF in P+ : 'Let's go digital'. Linkerkolom, onderaan.

Een flitsende webmovie
Online magazines maken het mogelijk een webmovie te presenteren. Niet te lang, hooguit drie minuten. Maar lang genoeg om een kort verhaal te vertellen en een stevig statement neer te zetten. CEO Andrew Birch van Sungevity doet dit door boven op een kerk een heilige belofte te doen: “Ik garandeer de beloofde opbrengst van onze zonnepanelen voor een periode van twintig jaar.”

Prikkelende pop-ups
Online magazines kunnen extra tekstpagina’s aanbieden, in de vorm van pop-ups. Ze zijn ideaal om kort een persoon of een product te introduceren. Hier vertellen Roebyem Anders en Frank Goovaerts van Sungevity hoe zij vanuit Amsterdam heel Europa willen veroveren. Tot aan Rome toe.

Het grote verhaal printen
Online magazines laten soms een leeg gevoel achter, omdat de teksten zo oppervlakkig zijn. Het online magazine van P+ bevat een stevig achtergrondverhaal, op basis van journalistieke research. Het is het type verhaal dat lezers van P+ verwachten: deskundig, diepgravend, verkennend. Voor wie liever van papier leest dan van het scherm, is er een speciaal opgemaakte PDF-versie. Die kan op kantoor of thuis worden uitgeprint, om rustig naar de berekening te kunnen kijken die uitkomt op het nieuws dat er in Nederland vijf miljoen daken nodig zijn om zonnepanelen op te leggen. Maar uitprinten hoeft dus niet.

Een pagina voor de adverteerder
De slotpagina van elk online magazine is gereserveerd voor adverteerders. Sungevity plaatste een webmovie op deze pagina, maar maakte ook gebruik van de mogelijkheid om direct naar de eigen website te linken, waar geïnteresseerde lezers een zogenaamde iQuote kunnen aanvragen, om zo te kunnen zien hoeveel panelen er op hun eigen dak passen, wat de kosten zijn en de opbrengsten.

Meest gestelde vragen

Hoeveel online magazines gaat P+ uitbrengen?
Voor elke partner van P+ die dat wil een, vanaf volgend jaar. Dus zeker tien online magazines in 2015.

Blijft het papieren magazine P+ bestaan?
Jazeker! Uit lezersonderzoek blijkt dat grofweg de helft van de lezers graag het papieren magazine wil blijven ontvangen. Ook partners van P+ hechten daar sterk aan. P+ gaat wel iets terug in frequentie, van zes naar vier afleveringen per jaar. De abonnees van het papieren magazine krijgen eenmaal per jaar de gebundelde online magazines aangeboden.

Van welke digitale techniek maakt P+ gebruik?
HTML5 op een platform gebouwd door BlueBerry Media in Breda.

Hoe worden de online magazines van P+ verspreid?
De online magazines worden onderdeel van het redactionele ecosysteem van P+. Elk digitaal magazine wordt aangekondigd:
+ in het papieren magazine dat 20 duizend lezers bereikt
+ op de website van P+ met meer dan 1000 bezoekers per dag
+ in het wekelijkse eZine van P+ met ruim 13 duizend abonnees
+ via de social media als Twitter, LinkedIn en Facebook
Elke uiting kent weer een eigen doelgroep. Voor het papieren magazine is ruim 50 procent van de lezers werkzaam in het bedrijfsleven, een meerderheid is wetenschappelijk geschoold. Op de digitale media treft P+ weer meer particulieren, die zich vaak persoonlijk inzetten voor duurzame ontwikkelingen.
Het twitteraccount van P+ is
@PPLUStweets

Kan ik adverteren in een online magazine van P+?
Dat kan zeker. Neem hiervoor contact op met onze media-adviseur, die ook tarieven kan noemen.
+ Henk Krans, henk@henkkrans.nl, mob. 06-51385270

Maakt P+ ook online magazines voor andere organisaties?
Dat willen wij graag doen. Op basis van het stramien dat we ontwierpen kunnen we prachtige online magazines maken voor bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen, overheden, instanties, universiteiten, noem maar op. Met de redactie wordt vooraf een inhoudelijk plan gemaakt, waarna de productie kan beginnen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de hoofdredacteur van P+, ook voor een prijsopgave.
+ Jan Bom, editor@p-plus.nl, mob.06-27153000

Verschijnen de online magazines altijd in het Nederlands?
Dat hoeft niet. Ook in het papieren magazine staan artikelen in het Engels, die we als PDF internationaal verspreiden. We kunnen zelfs beide doen: een Nederlandstalig èn een Engelstalig magazine over hetzelfde thema maken. Ideaal voor partners die zowel de Nederlandse achterban als hun internationale netwerk willen informeren.
 

Waar vind ik de digitale magazines van P+ op internet?

De online magazines van P+ worden gepresenteerd op deze website 

Downloads

Meer info download je hier:

ARTIKEL in P+ over Online Magazine (PDF) (1391 kb)