Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Voordeur New World Campus
Voordeur New World Campus
22 februari 2015

New World Campus opent op 29 mei

Op vrijdag 29 mei 2015 opent de New World Campus officieel zijn deuren in Den Haag. De Campus functioneert als een ecosysteem van investeerders, bedrijven, maatschappelijke organisaties, kennisinstituten en overheden die werken aan internationale duurzame ontwikkeling.

In de nieuwe P+ die begin maart verschijnt, kondigt de New World Campus de opening aan. Zie de PDF op de linkerkolom, onderaan.

De Campus community werkt samen aan baanbrekende ideeën en innovaties die worden ontwikkeld tot werkende businessmodellen.

De New World Campus vindt onderdak in het pand van de vroegere Postcheque- en Girodienst aan het Spaarneplein, op een steenworp afstand van station Den Haag Hollands Spoor en Centraal Station Den Haag. Samen met vastgoedontwikkelaar Delta en architecten- bureau INBO zal NWC het karakteristieke gebouw uit 1923 volgens het cradle to cradle- principe verduurzamen. Hanging gardens, urban farming en vloeren van uit zee terugewonnen vissersnetten van Interface maken deel uit van het concept.

Door het unieke concept biedt de New World Campus veel ruimte voor een levendige Campus Community. De campus streeft ernaar een balans te creëren tussen de denkers en doeners die werken op een van de vijf kernthema’s van de New World Campus: water & sanitatie, landbouw & voedselzekerheid, ICT, duurzame bouw en energie.

De Campus biedt zowel Company Spaces, Start-up spaces als Flexspaces. Daarnaast zijn er ook open spaces en ontmoetingsplekken zoals de Campus Coffee corner.

De Wicked Problems Plaza is een ‘arena’ waar onder leiding van experts mondiale problemen worden bediscussieerd en kennisuitwisseling op een inspirerende manier wordt gefaciliteerd.

Lees alles over de opening op de website van de New World Campus
 

Downloads

Meer info download je hier:

PDF New World Campus (867 kb)
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier