Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Porsche delen
Porsche delen
24 april 2016

Porsche scheurt deeleconomie binnen

Met vier vrienden een Porsche delen, vanaf nu kan het. De kosten voor het delen van gebruikte 911 met drie vrienden zijn voor een jaar 807 euro per maand.

Op een nieuw gelanceerde website sluit het luxe Duitse automerk aan bij de deeleconomie. Het principe is: je koopt niet langer een auto, maar betaalt voor het gebruik. Dat is de deeleconomie.

Porsche biedt flexibele rekenmodellen aan. Stel dat we een jaar van ons leven in een klassieke 911 willen rijden, een 3.8 Carrera benzinemonster. Dan blijkt deze in het Porsche Centrum Rotterdam gereed te staan, met al 89.630 kilometer op de teller. Een luxepaardje waar niet veel in is gereden, sinds 2012. Wij weten nog eens drie vrienden en vriendinnen op te trommelen die ook niet de kist in willen zonder deze ervaring van hun groslijst te hebben afgestreept.

Willen we ‘m 12 of 24 maanden gebruiken? Laten we zeggen: na een jaar is het mooi geweest. Genoeg mensen geïmponeerd en genoeg klanten die zich afvragen: betaal ik niet veel te hoge rekeningen?

Hoeveel kilometers rijden we per jaar? Omdat we met zijn vieren zijn gaan we voor het minimum: 12 duizend per jaar. Met zijn allen zetten we in een jaar zo 50 duizend op te de teller. De Porsche zal dan niet veel onnodig stil staan.

Met deze variabelen rekent Porsche per deelnemer 807 euro per maand, exclusief benzine. Maar vooral wat inclusief is, maakt het aanbod interessant. Geen afschrijving, geen onderhoud, geen verzekering, geen wegenbelasting.

Kan het nog goedkoper? Er is op dit moment keuze uit 30 modellen, de goedkoopste is een Porsche Cayman voor 470 euro per maand. De duurste gaat niet voor minder dan 1253 euro per persoon de deur uit, ook een Porsche 911 in de Turbo S-uitvoering.

Een erg handige App houdt alle kilometers en ritten voor de ‘aotodelers’ bij.

Alles van even grote klasse, maar toch wachten wij nog even tot 2019 wanneer Porsche de elektrische Mission E concept car op de markt brengt. Dit monster van 600 PK moet 500 kilometer kunnen rijden op zijn batterijen. Of misschien volgt Tesla dit voorbeeld wel…

De website Share a Porsche.