Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
12 januari 2012

Renovatie zonnepanelen voor hoger rendement


 

Eneco en Heilijgers Bouw renoveren oude zonnepanelen in Amersfoort en vervangen deze als het moet voor nieuwe. De oude types doen het nog goed, maar bij renovatie stijgt het rendement.

Energieleverancier Eneco is samen met het Amersfoortse bedrijf Heilijgers Bouw ruim 11.000 vierkante meter aan zonnepanelen in de Amersfoorste wijk Nieuwland aan het schoonmaken en vervangen. De panelen zijn gemonteerd op vijfhonderd woningen én enkele andere gebouwen, waaronder een sporthal, een kinderdagverblijf en diverse scholen.

Hoewel de zonnepanelen in de tussen 1995 en 2002 gerealiseerde wijk Nieuwland nog prima werken, doen ze het na een opknapbeurt toch beter. Zonnepanelen die werken met nieuwe technieken kunnen een nog hoger rendement halen. Met de huidige zonnepanelen wordt ongeveer 1.000.000 kWh per jaar geproduceerd, wat voldoende is om 300 huishoudens in het stroomverbruik te voorzien.De nieuwe zonnepanelen moeten het rendement nog verder verhogen. Met hoeveel procent het rendement omhoog moet gaan is nog niet bekend, volgens Eneco.

Heilijgers Bouw zal de zonnepanelen samen met installatiebedrijf GSU (onderdeel van Eneco) blok voor blok renoveren en vervangen. Eind november 2011 is gestart met de eerste werkzaamheden. Het hele project moet in de zomer van 2012 klaar zijn.

Website Heilijgers Bouw

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier