Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
21 december 2011

Stropdasplus: Groene bretels, stropdassen en manchetknopen

Zojuist groene bretels aangeschaft, bij de nieuwe webwinkel stropdasplus.nl, gespecialiseerd in accessoires voor heren. We kunnen er ook terecht voor zeer voordelige groene stropdassen en manchetknopen. Lezers van P+ krijgen 10 procent korting.

We zijn vijf kilo slanker geworden. Er zijn dus broeken, die ons ineens van de billen zakken. Zelfs een strak aangetrokken riem helpt niet meer. Vandaar dat we toch maar eens aan een Jort Kelder-look begonnen te denken. Maar dan wel met broeken op normale lengte, zodat we niet als kleuter over straat hoeven. En de bretels wel graag in de MVO-kleur groen.

Na even zoeken vonden we de webwinkel van twee jonge studenten commerciële economie aan de HES in Amsterdam, die een goedkope collectie herenaccessoires aan het verzamelen zijn. Zij hadden fraaie jagersgroene bretels, voor een al even fraai prijsje; 14,95 euro. Ze presenteren de broekophouder als de V van Victorie, de stropdassen hebben ze artistiek opgerold.

We namen contact op met de jonge ondernemers en zij boden alle lezers van P+ meteen een korting aan van 10 procent. Uiteraard op alle groene accessoires, maar mocht er eens een bestelling van een blauwe stropdas tussen zitten, bijvoorbeeld met speels cijfermotief (perfect voor alle accountants en administratiekantoren), dan doen de mannen achter stropdasplus niet moeilijk.

Stropdasplus is ook een etalage voor de productie van grote partijen eigen dassen, in opdracht van bedrijven, instellingen, verenigingen en clubs. Contacten met gerenommeerde producenten die zijde bedrukken en weer anderen die van de stof stropdassen maken, garanderen kwaliteit.

Al pratende leer je ook ineens veel meer over de geschiedenis van de stropdas, die al langer dan drie eeuwen stand houdt. De Kroaten claimen de uitvinders van de das te zijn, ook wel bekend als ‘cravat’. Tijdens een oorlog in de jaren 1618 tot en met 1648 namen Kroatische soldaten dienst in het Franse leger, waar hun geknoopte korte halsdasje de aandacht trokken van kleermakers in Parijs. Het accessoire veroorzaakte een modehausse, die tot op de dag van vandaag voortduurt, ook al ging dat met ups and downs.

Zo is het werknemers van Ikea zelfs verboden er een te dragen. En bij Apple wordt het dragen niet bijzonder op prijs gesteld. Een tamelijk ruige popster als Patti Smith daarentegen wist na de roaring sixties de ‘necktie’ weer van nieuwe status te voorzien.

Aan die geschiedenis willen wij graag zelf ook een nieuw hoofdstuk toevoegen. Daarom hebben we de verkopers gevraagd op zoek te gaan naar de das die van biobased materiaal zou zijn gemaakt. We zagen er een plaatje van in de krant, maar konden de producent niet achterhalen. Tot die tijd doen we het nog even met zijde, ook een natuurproduct.

Mooi zijn ook de manchetknopen van stropdasplus, die eveneens in drie kleuren groen verkrijgbaar zijn, voor 22,95 euro inclusief verzendkosten. De meeste groene stropdassen van 100 procent zijde moeten ook 22,95 kosten, de iets duurdere 29,95. Daar is de korting van 10 procent voor P+ lezers dan nog niet van af. Vul bij bestellen bij kortingscode in: P+KORTINGSCODE

Onze bretels op de website van Stropdasplus.nl

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier