Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
talitha muusse
talitha muusse
13 november 2013

MVO Nederland onder toezicht van jongere

Talitha Muusse (22) is de eerste jongere in de raad van toezicht van MVO Nederland. Zij is een van de initiatiefnemers en organisatoren van de Duurzame Jonge 100 (DJ100), die deze week bekend wordt gemaakt.

MVO Nederland wil hiermee het geluid van jongeren met belangstelling voor duurzaamheid op beleidsniveau een stem geven. Bovendien kunnen jongeren op deze wijze ervaring opdoen met beleidsvorming en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland, licht de benoeming als volgt toe: “Talitha heeft in het verleden bij MVO Nederland stage gelopen en vrijwilligerswerk gedaan. Zij heeft daarbij blijk gegeven van een brede visie op MVO en bijzondere interesse in sociaal ondernemen en arbeidsparticipatie.” Talitha rondde een bachelor Bestuurskunde af aan de Erasmus Universiteit en volgt nu een masterstudie Bedrijfskunde in de richting Global Business and Stakeholder Management aan de Rotterdam School of Management.

Bij dit besluit van MVO Nederland gelden de volgende bepalingen: De jongere neemt als volwaardig lid aan alle besprekingen van de raad van toezicht deel. De benoeming geldt, net als bij de andere leden van de raad, voor een termijn van drie jaar. Herbenoeming is niet mogelijk omdat MVO Nederland na drie jaar weer een nieuwe jongere de kans wil geven kennis en ervaring op te doen. De vergoeding voor reguliere leden van de raad van toezicht bedraagt 256,24 euro per vergadering, conform de ANBI-bepalingen. De jongere krijgt eenzelfde vergoeding. Nevenactiviteiten en een mogelijke toekomstige baan dienen, net als bij de andere raadsleden, te worden gemeld, zodat in overleg kan worden bepaald of er sprake is van onverenigbaarheid.

Aanstaande vrijdagavond wordt bekend gemaakt wie de 100 jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland zijn. Dit evenement is vanaf 20 uur live te volgen op www.dj100.nl.  P+ is mediapartner van de DJ100 en zal de volledige lijst van jonge duurzame voortrekkers zaterdag op de website aanbieden.