Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
urban retreat
urban retreat
03 februari 2013

Een vloer als de vloedlijn aan het strand

De bijzondere nieuwe tapijttegel Urban Retreat geeft het gevoel alsof de kantoorvloer een stuk natuur is, een ruw grasveld, een ruige berghelling of een stuk zandstrand aan de vloedlijn. De collectie is straks ook te zien voor de bezoekers van de Sneak Preview New European Business Models in het Awarehouse van Interface in Scherpenzeel.

Vorig jaar opende Interface bij de fabriek in Scherpenzeel het Awarehouse met de boodschap: dit is een open huis voor de hele MVO-wereld. De voormalige fabriekshal is nu een showcase van duurzaam hergebruik van een oud gebouw. Interface kan gezelschappen tot honderd mensen in de congreszaal kwijt. En veel meer wanneer ook de permanente expositieruimte erbij wordt getrokken.

Ten tijde van de Sneak Preview en de conferentie NMB2 op respectievelijk 27 en 28 junwordt hier de nieuwe tegelcollectie Urban Retreat getoond. Met deze tapijttegels kan een groene daktuin vrijwel ongemerkt doorlopen in de kantoortuin, zeker als de ramen tot de grond raken.

Gastvrouw van Interface bij de bijeenkomsten is Geanne van Arkel, verantwoordelijk voor Sustainable Business Development. Ze zegt over de expositie: “Terwijl onze woon- en werkomgeving steeds meer verstedelijkt, gaan mensen op zoek naar een link met de natuur. Biofilisch design vormt een belangrijke bron van inspiratie voor ontwerpers over de hele wereld om de natuur weer terug bij de mensen te brengen. Urban Retreat haakt in op deze trend. Interface werkte voor de ontwikkeling hiervan samen met gerenommeerd designer David Oakey. Tijdens zijn vele reizen over heel de wereld kwam hij in aanraking met elementen in architectuur, design, producten en kunst die verwijzen naar de natuur.”

Het adres is:
Interface
Industrielaan 15
3925 BD Scherpenzeel

Het Interface hoofdkantoor is per auto eenvoudig te bereiken via de A1, A12 en A28. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Met de trein
• Via de lijn Utrecht-Arnhem uitstappen op station Veenendaal-De Klomp
buslijn 80 naar Scherpenzeel, halte Pluimenweg
• Via Amersfoort Centraal Station
buslijn 80 naar Scherpenzeel, halte Pluimenweg

Bij voldoende aanmeldingen voor de Sneal Preview wordt er vanuit het station Veenendaal-De Klomp een gratis shuttle busje ingezet. Geef bij aanmelding op de website van P+ in het vak ‘suggestions’ aan dat u met de trein wilt komen. U wordt nader geïnformeerd over de ophaaldienst.

Website Interface

Aanmelden voor Sneak Preview New European Business Models

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier