Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Toiletrol zonder koker
Toiletrol zonder koker
22 februari 2015

Scott Naturals: toiletrol zonder koker

Wij leverden de primeur van het eerste Cradle tot Cradle toiletpapier. Maar de Amerikaanse fabrikant Scott Products levert de eerste toiletrol zonder koker.

Als je het uitrekent, blijken er in de Verenigde Staten per jaar 17 miljard toiletkokers te worden weggegooid. Elk kwartier gaan er 14 duizend rollen in de prullenbak. Het gaat hard, als je met 319 miljoen Amerikanen bent en je dagelijks een paar keer van het toilet gebruik maakt. En als je dat weer doorrekent, kom je tot de conclusie dat je hiermee het hele Empire State Building in Manhattan mee zou kunnen bouwen. Scott Products plaatste een maquette hiervan op de website.

Dat wil zeggen: als je die rollen niet bij het oud papier mikt. En dat doen Amerikanen blijkbaar niet. (Wij trouwens wel? Dat vragen wij ons opeens af)

Hoe dan ook, met zulke hoeveelheden is het een daad van maatschappelijk verantwoord ondernemen om toiletrollen zonder koker in de markt te zetten.

Wij kwamen op internet trouwens ook een heel fraai voorbeeld tegen van hergebruik van een kartonnen toiletkoker. Het afvalproduct is heel goed bruikbaar als kweekbakje voor het telen van zaden. Vooral bonen waarderen dit, omdat ze niet al te veel gedoe rondom hun wortels dulden. Al eens eerder zagen we dat lege eierdozen van karton daar ook goed kunnen dienen voor het opkweken van plantgoed. Wel lastig, vonden we. De tere worteltjes namen niet genoeg grond mee, dat zich aan het karton van de eierdozen had gehecht.

Scott Products

Tuintips met afvalproducten zoals toiletrollen.

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier