Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Netl zomercollectie 2013
Netl zomercollectie 2013
13 maart 2013

WatMooi begint duurzame modewinkel

In de regel nemen winkeliers er een website bij. Joke Bom van de duurzame fashion webshop WatMooi doet het net andersom. Op 20 maart begint ze in hartje Hilversum een tijdelijke winkel, een pop-up store.

Ze begint de smaak te pakken te krijgen. Al eerder was Joke Bom voor een dag eigenaresse van een winkel, volgens de guerrilla-methode. Opduiken, een gedenkwaardige presentatie geven en weer wegwezen.

Ditmaal zal de winkel van WatMooi meer dan twee maanden bestaan. Onder de noemer ’70 dagen mooie mode’ zullen de eco-labels te vinden zijn in de winkelpassage in de Kerkbrink, op nummer 63/41. Denk aan de nieuwe zomercollectie van Netl, of andere mooie Nederlandse mode. Mud Jeans met de bijzondere Jeans Yellow, of de Italiaanse stijl van ontwerpster Ellen Willink . Ook weer: om het winkelier-zijn uit te proberen. De verhuurder van het pand op zijn beurt ziet liever een tijdelijke zaak, dan een lege etalage.

Joke Bom: “We hebben heel wat vaste klanten en het is zo leuk om die mensen eens te ontmoeten. De webshop loopt heel goed, maar toch blijft mode altijd iets om je te laten verrassen. In een winkel zie je soms iets waar je niet naar zoekt, maar dat heel goed bij je past. In een winkel kun je voelen en passen.”

Er is nog een andere aanleiding. WatMooi bestaat alweer 7 jaar en dat is een reden om iets te vieren. Joke Bom vond een winkel die 7 dagen bestaat dit keer te kort, en gaat het dus 70 dagen uitproberen. Een doorsnee winkel zal het nooit worden: “Alle dagen komen de mooie verhalen achter deze bijzondere kleding tot leven. Designers komen langs om hun verhaal te vertellen, er komt een biologische wijnproeverij, lezingen over duurzame mode en een stylist zal de klanten advies geven.”

Het programma voor deze avonden is te vinden op een speciale pagina op de website van watMooi, ook met een kaartje voor het adres.