Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
wecycle kinderboerderij
wecycle kinderboerderij
26 mei 2013

Kinderen leveren krultang af op kinderboerderij

Kinderen helpen druk mee om kapotte kleine elektrische apparaten in te zamelen. Al op 100 kinderboerderijen staan dozen om krultangen, eierwekkers en oude radio’s in te gooien. Wecycle organiseert het en de honderdste doos staat in het milieu-activiteitencentrum MAK Blokweer in Blokker.

Manon Stuurman van MAK Blokweer is erg blij met het inzamelmeubel. “Ik verwacht zo extra bezoekers te trekken die kennis maken met MAK.”

Bezoekers kunnen in het inzamelmeubel hun oude kleine elektrische apparaten deponeren, zonder tussenkomst van een medewerker. Deze apparaten worden via Wecycle vervolgens optimaal gerecycled. Zo blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste) in Nederland organiseert. Daarnaast registreert Wecycle e-waste dat volgens de hoge kwaliteitsnormen wordt gerecycled. Wecycle is het collectieve systeem dat in opdracht van de producenten en importeurs zorgt voor verantwoorde inzameling, optimale recycling en rapportage aan overheid en samenleving. Wecycle laat ook onderzoeken uitvoeren en voert communicatiecampagnes. Wecycle werkt samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, kinderboerderijen, winkels en consumenten.

Het doel van de samenwerking tussen Wecycle en de kinderboerderijen is om meer kleine elektrische apparaten in te zamelen voor recycling. Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks per persoon meer dan 2 kilo in de vuilnisbak verdwijnt. Dat is 35 miljoen kilo in totaal. Door te zorgen voor steeds meer inleverpunten dichtbij huis, wil Wecycle dit tegengaan.

Meer informatie over deze samenwerking en een lijst van deelnemende kinderboerderijen.

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier