Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Studio Jux Nepal, foto Lisa Bom
Studio Jux Nepal, foto Lisa Bom
08 juni 2014

Wereldprijs: 4 keer 10.000 euro aan hoofdprijzen

Kun jij een tas maken met zonnepanelen om je telefoon op te laden. Weet jij hoe je mensen bewust maken van de herkomst van bepaalde producten? Of heb je een ander praktisch idee om de nieuwe Wereldprijs van de ASN Bank te winnen?

Neem een voorbeeld aan eerdere winnaars, zoals Studio Jux. Dit Nederlandse fashion label laat de kleding in Nepal maken en zorgt er voor arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden waar naaisters in Bangladesh jaloers op mogen zijn. P+ ging er dit voorjaar kijken en vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de werknemers in Kathmandu, die zelfs wat verbaasd zijn over het ontvangen van een uurloon, in plaats van stukloon, voor elke jurk die af is. De reportage staat in het julinummer van P+.

De ASN Bank gelooft dat mensen met innovatieve ideeën een belangrijke rol spelen in het verduurzamen van de maatschappij. Daarom organiseert zij al zeven jaar de ASN Bank Wereldprijs. De inschrijving voor de zevende editie is op 2 juni 2014 geopend.

Die zonnetas hoeft nog niet helemaal kant en klaar te zijn, want tijdens de wedstrijd kan er verder ontwikkeld worden. Hoe gaat het in zijn werk?

Deelnemers kunnen hun project aanmelden op de community Voor de Wereld van Morgen. Maximaal 25 inzendingen per thema worden op hun duurzame karakter geselecteerd. De vakjury kiest per thema 10 projecten die door mogen naar de volgende ronde. De initiatiefnemers van deze 40 projecten werken tijdens twee inhoudelijke themadagen aan hun plan. Daarna gaan ze stemmen werven. Per thema gaan de 3 projecten met de meeste stemmen door naar de volgende ronde. Bovendien geeft de ASN Bank een wildcard aan één project per thema. De 16 initiatiefnemers ontvangen coaching. Op 11 oktober vertellen ze hun verhaal aan een groot publiek tijdens Morgen│Vandaag in Amsterdam. Uiteindelijk selecteert de jury 2 projecten per thema voor de finale. Wie er gaan winnen, weten we op 13 november 2014. 

Wacht niet te lang met aanmelden. De inzendtermijn sluit op 20 juni. 

Aanmelden voor de Wereldprijs van de ASN Bank


 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier