Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Michael Braungart in Rework
Michael Braungart in Rework
16 december 2012

Braungart in Cradle to Cradle werkkleding

Cradle to Cradle ‘goeroe’ Michael Braungart heeft zich in de eerste duurzame katoenen werkkleding gestoken. De naam van dit merk: REWORK, geproduceerd door Vam Puijenbroek Textiel.
 
Rework Cradle to Cradle workwear is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen bedrijfskledingproducent Van Puijenbroek Textiel, textieldienstverleners Berendsen en Lavans en afvaldienstverlener Van Gansewinkel.

 

De bedrijfskleding is zo ontworpen dat alle onderdelen opnieuw kunnen worden gebruikt. Er worden nieuwe garens gesponnen of compost gemaakt van de oude werkkleding. Het is een innovatief én duurzaam concept met een herkenbare kwaliteit, voor een prijs die aansluit bij de prijs van gangbare werkkleding.

Braungart: “Iedereen heeft werkkleding nodig. Ondernemers moeten het niet uit luxe gaan gebruiken, maar vanwege de innovatie en de goede kwaliteit.''

Cradle to Cradle is meer dan recyclen. Al tijdens het ontwerp en de productie wordt slim gewerkt. Het verven van de werkkleding gebeurt een stuk milieuvriendelijker dan gebruikelijk. Hierdoor bevatten de katoenvezels geen schadelijke stoffen waardoor het na teruggave weer een geschikte grondstof vormt voor bijvoorbeeld nieuwe werkkleding.

Rework heeft het zogenaamde Zilver-certificaat toegekend gekregen van Epea, het bureau van Braungart.

Er is een werkbroek en een jack in deze kwaliteit verkrijgbaar. De details:

Rework werkbroek: gulpsluiting met knopen, 2 ingezette zijzakken waarvan 1 met horlogezakje, 2 achterzakken met klep, duimstokzak met rolmaatzakje, dijbeenzak met klep, GSM-zakje, kniezakken, versterkingen

Rework jack: drukknoopsluiting, 2 voorzakken, 2 borstzakken met klep waarvan 1 met GSM-zakje, versterkingen, versterkte elleboogstukken, verlengd rugpand

Het Rework Cradle to Cradle doek is vervaardigd uit 100% katoen die met panamabinding verweven is tot 270 gram per vierkante meter. De kwaliteit is gelijkwaardig aan doeken die voor andere werkkleding worden gebruikt, de K1 van Van Puijenbroek Textiel bijvoorbeeld. Bovendien is het wasbaar op 95 graden, wat industrieel wassen mogelijk maakt.


Website Rework Wear

 Foto:  Michael Fase