Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
wieckse
wieckse
30 maart 2013

Wieckse Witte gebrouwen op zon

Het is een prima biertje voor zonnige dagen en zo is hij ook gebrouwen. Het hele dak van de brouwerij van Wieckse bieren in Den Bosch ligt completement vol met zonnepanelen. Het zijn er 3632 bij elkaar.

Wieckse, marktleider in het witbier segment, brouwt haar bieren voortaan volledig op zonne-energie. Dit wordt aangeduid op de nieuwe verpakkingen die vanaf april te vinden zijn in de supermarkten en de horeca. Op het dak van de brouwerij in ‘s-Hertogenbosch worden in totaal 3632 panelen aangebracht met een totaal vermogen van 908 kWp, en een te verwachten zonne-energie productie van 855.000 kWh per jaar. Dit is voldoende om het gehele portfolio van Wieckse, Wieckse Witte, Wieckse Rosé en de 0 procent alcohol-varianten te voorzien van elektriciteit voor het gehele brouwproces. De panelen die de zonne-energie opwekken worden geleverd door SolarAccess.

Dany de Zeeuw, Sales Directeur van SolarAccess is uiteraard blij met deze order: “Wieckse is binnen het bedrijfsleven in Nederland de enige met een zonne-energie project op deze schaal dat zonder subsidie wordt bewerkstelligd.”

Directeur Pieter van der Meulen van de brouwerij in ’s-Hertogenbosch waar Wieckse wordt gebrouwen: “Dit is na de ondertekening van het Bossche energieconvenant opnieuw een belangrijke stap in de verduurzaming van ons brouwproces.”

Website Wieckse over de zonnepanelen

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier