Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Koningin Maxima, Joost Oorthuizen
Koningin Maxima, Joost Oorthuizen
16 november 2018

‘Collaborative Transformation’ gratis te downloaden bij IDH

Directeur Joost Oorthuizen kondigde het vorige week al aan in de P+ Special. Op het jubileumfeest werd de IDH-studie naar de 'Kunst van het Coalities Bouwen' openbaar gemaakt. 

Alle 500 gasten kregen een exemplaar mee, voor in de reiskoffer terug naar huis. Gezien de internationale aard van het gezelschap ligt dit werk nu al in tientallen landen op deze wereld. 

Maar ook Koningin Máxima kreeg als gast en spreker op het jubileum een exemplaar. De Koningin meldde vrolijk hoe Oorthuizen eens op haar was afgestapt en had gevraagd om haar iets te mogen vertellen over het werk van IDH, dat in lijn ligt met haar eigen missie: de financiering van ondernemers is opkomende landen.

Voor wie er niet bij was, is het boek ook gratis als digitaal document te bestellen.

Het e-book heeft de titel ‘Collaborative Transformation’, met als ondertitel ‘The Art of Making International Trade more Sustainable’. Naast Oorthuizen schreven ook Hans Vermaak, Carla Romeu Dalmau en Elea Papaemmanuel mee, allen medewerkers van IDH. 

Christiana Figueres van het VN Klimaatakkoord schrijft in het voorwoord dat het boek ‘een schitterend voorbeeld van eigenwijs optimisme’ is. Ook noemt ze de verrichten van deze van oorsprong Nederlandse ngo ‘magisch’. “Nu we voor uitdagingen staan zoals we die nooit eerder zagen, is het belangrijk te weten wat werkt”, zegt ze over de lessen van tien jaar coalitievorming door IDH. “Hoe beter we begrijpen wat de dynamiek is achter het realiseren van duurzame transities, hoe sneller we de wereld duurzamer kunnen maken.”

Interview met Joost Oorthuizen in P+ waarvoor deze studie de rode draad vormde.

De download van ‘Collaborative Transformation’ bij IDH.