Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Linda Broekhuizen
Linda Broekhuizen
14 maart 2021

P+ Special 50 Female Financials megahit

De P+ Special met daarin 50 Female Financials is een megahit geworden. Al op Vrouwendag steeg de lijst met duurzame vrouwen, werkzaam in de financiële sector, naar het best gelezen bericht op de website van P+. In de dagen die daarop volgden bleef het aantal belangstellenden voor de lijst van Nicolette Loonen en Sylvia van Waveren verder doorstijgen, over de grens van 5000 lezers heen.

Initiatiefneemster Nicolette Loonen had wel wat aandacht verwacht, maar de hoeveelheid heeft ook haar verrast. “Sylvia en ik hebben hier het glas wel even op geheven. Hoe dit door het dak is gegaan… Geweldig.”

Heel typerend waren sommige reacties van de vrouwen die op de lijst stonden. Loonen: “Verbazing. Ik op een lijst? Het is een typische vrouwelijke reactie. Verbaasd dat ze zijn opgevallen, in een wereld waar dat niet zo gebruikelijk is. Maar ze vonden het wel heel eervol en hebben ons bedankt voor deze steun voor hun werk.”

Niet alleen vrouwen zelf waren trots op de lijst te staan, dat gold ook organisaties waar ze voor werken. Onder andere Triodos, de Volksbank en MN maakten al op Vrouwendag zelf melding op de website van ‘hun’ female financial die op de lijst stond of stonden.

Ook vrouwen uit het partnernetwerk van P+ staan op de lijst, zoals CEO ad interim Linda Broekhuizen van FMO, Karen Maas van het Impact Centre Erasmus en lector Marleen Janssen Groesbeek van Avans. Veel van deze vrouwen legden al een lange weg af. 

Linda Broekhuizen van FMO werd in P+ al ruim 10 jaar geleden geportretteerd, toen zij deel uitmaakte van een groep Financials die hun bedrijfstak na de bankencrisis van 2008 wilden verduurzamen. In een persoonlijke reactie schreef Broekhuizen onder andere: “Het lijkt als de dag van gisteren dat we jou spraken over ons FIER-initiatief over duurzaamheid en diversiteit in de financiële sector... Er is best wat gebeurd op dit vlak. Echter, de gap om binnen 10 jaar de SDG’s te implementeren is alleen maar groter geworden, met name sinds Covid-19… Dus: de ambities moeten verder omhoog!” 

In totaal is de belangstelling voor de duurzame topfinancials nog veel groter. Naast P+ publiceerden ook de collega’s van Fondsnieuws de lijst met vrouwen en ook hier werd het bericht 6000 keer gelezen, zo kreeg Loonen te horen.

Download P+ Special 50 Female Specials