Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Folkert van der Molen
Folkert van der Molen
18 september 2022

Folkert van der Molen uit duurzaamheidscongres geduwd

Adviesbureau Sustainalize en CKC-seminars hebben het Nationaal Sustainability Congres van bedenker en inhoudelijk organisator Folkert van der Molen afgenomen. Hij heeft wel de jaarlijkse verkiezing ‘MVO Manager van het Jaar’ weten te behouden.

Nadat Van der Molen afscheid had genomen als marketing manager bij Sustainalize in Utrecht ontstond met CKC een conflict over het samenwerkingscontract van het congres. Twintig jaar geleden begonnen door Van der Molen, trok hij de organisatie altijd samen met CKC-seminars en het bedrijf waar hij voor werkte. Eerst was dat het ingenieursbureau DHV Amersfoort, die hem na zijn afscheid het congres meegaf, daarna Sustainalize.

CKC Seminars was zonder betrokkenheid van Van der Molen begonnen met een offspin in Brainport Eindhoven van het Nationaal Sustainabily Congres, dat bij de laatste editie in Hilversum nog zo’n 800 bezoekers heeft getrokken. 

Vraag is wat dit betekent voor de continuïteit van deze bijeenkomst, zonder een hardwerkende ‘trekker’ met een uitgebreid netwerk in de MVO-wereld als Van der Molen. Gaan CKC Seminars en Sustainalize ‘drooglopen’? Nu al zijn er vaste partners die niet langer betrokken willen zijn bij een komend Nationaal Sustainability Congres, maar gaan uitwijken naar alternatieve bijeenkomsten op duurzaamheidsgebied.

Dat zal Van der Molen zelf ook doen, die onder andere contacten heeft met Purpose Day. Deze bijeenkomst zal in april van volgend jaar in t Spant! in Bussum plaatsvinden.

Een steeds belangrijker geworden onderdeel van het congres, de verkiezing van de MVO Manager van het Jaar, gaat dus wel onder de hoede van Van der Molen door. Deze week werd de shortlijst met tien genomineerden bekend gemaakt. Wineke Haagsma van PWC, die vorig jaar bij de eerste 3 eindigde, staat opnieuw op de lijst. Marije Klomp, dit jaar nog in P+ geportretterd, ook.

+ Hanneke van de Vijfeijke, Country Sustainability Manager, IKEA Nederland
+ Christian de Jong, Manager Innovation & Sustainability, BEVER
+ Wineke Haagsma, Chief Sustainability Officer Nederland, PwC
+ Iris van Wanrooij, Program Manager Corporate Social Responsibility - Business Unit Footwear, Hultafors Group (EMMA Safety Footwear)
+ Mark Groot Wassink, Director Sustainability & Innovation, Royal Auping
+ Emma Olde Bijvank, Global Manager Sustainability, Rituals
+ Eva Ronhaar, Director of Sustainability, HEMA
+ Marthijn Junggeburth, Manager Sustainability, Royal Swinkels Family Brewers
+ Annechien ten Brink, Sustainability Manager, a.s.r.
+ Marije Klomp, Programmadirecteur duurzaamheid, Radboud Universiteit

Tijdens het event van Stichting Nederland CO2 Neutraal op 8 december in Theater Flint te Amersfoort stemt het publiek op zijn/haar favoriete kandidaat. Deze stemming weegt voor 40 procent mee, voor het overige deel bepaalt een deskundige jury de kandidaten. Op het event wordt de winnaar bekend gemaakt.

Website MVO Manager van het Jaar