Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Marije Klomp
Marije Klomp
11 december 2022

Marije Klomp MVO-manager van het jaar 2022

Marije Klomp (Programmadirecteur duurzaamheid, Radboud Universiteit) is verkozen tot ‘MVO-manager van het jaar 2022’. Ze is de eerste winnaar van deze verkiezing die bij een non-profitorganisatie werkt.

Marije Klomp is sinds 2018 Programmadirecteur Duurzaamheid bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. In de jaren daarvoor was ze werkzaam bij MVO Nederland, in verschillende functies. Ze kreeg de prijs uitgereikt op een event van Stichting Nederland CO2 Nederland.

In het jubileumboek ‘Activistische wetenschappers’ van Het Groene Brein vertelt Marije uitgebreid over de ophef die in Den Haag ontstond toen ze bij de universiteit regelde dat duurzaamheid onderdeel van alle studierichtingen binnen de universiteit zou worden. Dit boek is nog steeds te bestellen via de website van P+.

Volgens de vakjury heeft Marije een interessante rol, anders dan vele anderen. Ze heeft in de vier jaren in deze functie heel snel stappen gezet om de impact te vergroten van onderzoek, het curriculum en de bedrijfsvoering. Ze zoekt daarin actief de samenwerking op binnen en buiten de universiteit. De landelijke campagne ‘Je bent nodig’ van de universiteit behaalde een prijs van de Stichting Adverteerdersjury Nederland. Deze campagne had als doel om jonge mensen aan te sporen om na te denken over hun consumptiegedrag en hoe zij via onderwijs en onderzoek invloed kunnen hebben op de toekomst. Marije is niet alleen in de praktijk bezig met duurzaamheidswerk, maar ook gepromoveerd op een onderzoek naar de rol van MVO managers.

De verkiezing werd dit jaar voor de 9de keer georganiseerd door Van der Molen E.I.S., met Moonen Packaging en Viking Nederland. Zo’n 900 MVO-managers hebben in een eerste stemmingsronde tien MVO-managers geselecteerd. Een vakjury heeft daaruit drie personen genomineerd. Naast Marije Klomp waren dit Mark Groot Wassink (Royal Auping) en Iris van Wanrooij (EMMA Safety Footwear). 
 
Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier