Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Ronald van der Kemp Wardrobe
Ronald van der Kemp Wardrobe
11 juli 2021

Lancering circulaire uitgaansjurk RVDK in Parijs

Een spectaculaire witte uitgaansjurk opgebouwd uit cirkels. Hoe symbolisch. De stof: vilt, gemaakt van herwonnen stoffen, door i-did in Utrecht. De maker: de Nederlandse couturier Ronald van der Kemp (RvdK) in Amsterdam, die met een andere creatie op de cover van de nieuwste P+ staat. De plaats: de Paris Couture Week, waar Van der Kemp zijn nieuwste circulaire collectie dit jaar digitaal aan de beroemdheden van de wereld toonde. De bemiddelaar tussen de partijen RVDK en i-did: lector Kim Poldner van de Haagse Hogeschool, die met haar dochter June model stond voor de covershoot van de nieuwste P+.

De presentatie van RVDK in Parijs is tegelijkertijd de start van het project ‘Trashure’. “I am over the moon thrilled about the launch”, laat Poldner weten. Een eerdere uiting van deze op handen zijnde samenwerking tussen haar en Van der Kemp kreeg de vorm van een korset, aan de wereld getoond door Gwen Stefani. “Ons gezamenlijke doel is om met creatieve, technische en circulaire oplossingen van de afvalberg aan textielafval een schatkist te maken”, stelt Poldner.

De ‘wardrobe #34’ van Van der Kemp kreeg als suggestie ‘opera dress’ mee. De door model Nella Ngingo gedragen creatie werd gecompleteerd door accessoires als oorbellen en een handtas, ook gemaakt met vilt van de sociale onderneming i-did.

De RVDK-dress werd deze week al getoond in digitale magazines van onder andere Vogue, maar ook in een eigen webmovie die de volledige fashionshow ‘The Mind Vaccine’ van Van der Kemp laat zien. Van der Kemp hierover in het fashion magazine Grazia: “I call it responsible hedonism; The Mind Vaccine. For people to actually feel the need for change to grow from diversity into biodiversity and respect the earth and all that lives on the earth.”

Grazia vroeg hem ook: What are your aspirations for RVDK down the line?

“RVDK: Being the leader of a movement of great exciting ethical fashion.” 

In de nieuwste P+ wordt in een Circulair Fashion Lookbook niet alleen werk van Ronald van der Kemp getoond, maar ook van tal van andere ontwerpers (50 pagina's P+ Lookbook). De kwaliteit van hun werk is zo hoog en en ingezette ervaring zo enorm, dat er sprake is een Dutch Hausse. De presentatie van RVDK in Parijs bevestigt dit weer.

The Mind Vaccine van RVDK, met de spectaculaire circulaire dress staat op 1.00 minuut van dit YouTube-filmpje

 

Wil je ook onze gedrukte Marktboeken over een duurzame toekomst ontvangen?
Abonneer je dan hier