Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
outlaws
outlaws
08 november 2014

Harley Davidson plant 50 miljoen bomen

In 2025 moeten ze in de grond staan: de 50 miljoen bomen die motorfabrikant Harley Davidson gaat planten.  Leuk voor het jaarlijkse Outlaw-ritje.

Het is niet zo dat de motormakers ineens bosbouwers worden. Het plantwerk wordt uitbesteed aan The Nature Conservancy, die daarvoor jaarlijks 550.000 dollar krijgt.

Deze gift aan de wereld maakt onderdeel uit van het Renew the Ride-programma van Harley Davidson. Het bedrijf heeft ook al een elektrische motorfiets uitgebracht, deze zomer.

Het is een gevecht tegen vooroordelen. Wij kennen de eigenaren van Harleys als wat oudere mannen en meisjes die de jongensdroom leven om er af en toe eventjes uit te zien als een outlaw. Soms zelfs met een doodshoofd als helm. Het zijn overwegend jonge senioren in goeden doen, want goedkoop is dit hebbedingetje niet echt.

Maar dat zien wij toch helemaal verkeerd. Een derde van de eigenaren van een Harley zien zichzelf als natuurbeschermer, volgens Geof Rochester, directeur van The Nature Conservancy. Het zal met het genieten van de open ruimte te maken hebben. De ‘riders’ tuffen liever in groot gezelschap over het platteland, dan door het centrum van Rome. Ook al organiseerden de Europese chapters van de Davidsonclubs daar wel een van hun jaarlijkse samenkomsten.

Gaan ze ook de bomen bekijken die hun motormaker laat planten? Dan zal de rit voeren langs de eerste 100.000 bomen aan Atlantische kust van Brazilië, of door de Amerikaanse staat Virginia, waar de tweede 100.000 de grond in gaan. Daarna nog slechts 48,2 miljoen te gaan.

Interview met The Nature Conservacy

P+ fotografeerde in 2012 de samenkomst van de Europese Harley Davidson chapters in Caiscais, Portugal.

Testverslag met de elektrische Harley