Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
countdown
countdown
11 juni 2013

LAST CALL: Première diner new Business modellen Jan Jonker

Hoogleraar Jan Jonker is helder: “Het is nu of nooit. Er zijn zelfs geen 3 complete tafels meer vrij voor het première diner Nieuwe Europese Business Modellen van donderdagavond 27 juni. Last minute beslissers gaan waardevolle resultaten missen”, zo belooft Jonker.

Wat kunnen de gasten verwachten?
Wil Jonker op dit moment nog helemaal niets kwijt over de resultaten van het tweede, veel dieper gravende onderzoek naar de nieuwe business modellen in Nederland en die in Europa? Eigenlijk niet.

Jonker: “Maar dit kan ik al wel zeggen: wat hier bij ons gebeurt, zie je over het hele continent gebeuren. We staan niet alleen. We zoeken overal naar dezelfde modellen, staan voor dezelfde vraagstukken en de oplossingen zijn met elkaar vergelijkbaar. Tempo’s verschillen wel. Ons onderzoek kan ontwikkelingen helpen opschalen en versnellen. We weten nu waar mensen prioriteiten liggen en welke kennis gedeeld kan worden. Ook wordt helder welk gebied het hardste loopt.”

Wat komt er uit het Nederlandse onderzoek…
En het Nederlandse onderzoek dan, dat vorig jaar juni zo’n enorme weerklank vond, toen Jonker de 7 kenmerken van de Nieuwe Businessmodellen formuleerde? Ook nu is het trekken om al iets los te peuteren. Maar toch.

Jonker: “De contouren die we vorig jaar zagen, beginnen nu de vorm van een scherpe lijn aan te nemen. De lokale situatie staat duidelijk centraal. Alle business modellen leiden naar duurzame oplossingen voor de privé-situatie, maar ook de straat waar die woning in staat, de wijk. Ik ga daar op het diner in het Awarehouse van Interface in Scherpenzeel nog veel meer over vertellen, met name over de inhoudelijke invulling. Maar mag ik het hier dan nu even bij laten?”

Wie gaan er aan tafel?
Jonker is de organisator van deze exclusieve diner-bijeenkomst, voor zowel zijn eigen partners als de ASN Bank en PGGM als voor lezers van P+ People Planet Profit. Hij is zeer te spreken over het aantal aanmeldingen tot nu. De meeste tafels zijn bezet. Er zijn er nog slechts een kleine 3 over, waar telkens 10 mensen kunnen aanzitten, voor het 3 gangen diner.

Jonker: “We organiseren wel eens vaker een bijeenkomst en we weten: mensen beslissen graag op de laatste dag of ze definitief willen komen. Je ontwikkelt als congresorganisator stalen zenuwen. We denken de laatste week voor het diner nodig te hebben om bijzondere dinerwensen door te geven. We willen tevreden gasten, geen ergernis over haastwerk.”

Hoe groot is de belangstelling?
Inmiddels is bekend dat zeker 70 mensen deze avond zullen aanschuiven voor het diner.

Bij P+ komen de nodige vragen binnen over het verschil tussen deze dinerbijeenkomst en het middagcongres van Jonker over hetzelfde onderwerp, een dag later,  op 28 juni. Ook daarvoor is de belangstelling groot, met al meer dan 175 inschrijvingen.

Jonker: “Die verschillen zijn makkelijk uit te leggen. Op donderdagavond is de sfeer intiem, eten we en praten we samen. Mijn studenten en bedenkers van Nieuwe Business Modellen rouleren langs de tafels, tijdens elke gang. Iedereen krijgt na afloop het rapport (het is eigenlijk meer een boek geworden met 120 pagina’s) met de onderzoeksresultaten uitgereikt. Die vrijdagmiddag is niet in Scherpenzeel bij Interface, maar op de Campus van de Universiteit in Nijmegen. Daar gaan we eerst kort door onderzoeksresultaten heen waarna er twintig workshops zijn met bedenkers van Nieuwe Business Modellen. We hebben bovendien alle mensen die meegewerkt hebben aan de onderzoeken in 2012 en 2013 uitgenodigd. Die middag gaat het echt over ontmoeten, verbinden en delen. Het beloofd een zinderende bijeenkomst te worden want ook deze bijeenkomst is bijna volgeboekt.”

Waar aanmelden voor de laatste stoelen?
In het magazine publiceerde P+ een aankondiging van deze meeting, die als PDF te downloaden is. Zie de linkerkolom, onderaan.

Voor meer informatie zie de PDF over dit exclusieve diner uit P+, linkerkolom onderaan.

Lezers van P+ die gebruik willen maken van dit aanbod, moeten dus snel gaan inschrijven, nu er nog slechts enkele stoelen beschikbaar zijn.

Dat kan via de module van de Meetings op de website van P+ People Planet Profit.
 

Downloads

Meer info download je hier:

PDF over Premiere diner Jan Jonker (362 kb)