Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst
Parool over P+
Parool over P+
07 maart 2015

Parool vergelijkt prijzen EkoPlaza en Marqt

Naar aanleiding van het nieuws uit P+ heeft het Parool de prijzen van biologische appels van EkoPlaza, Marqt en Albert Heijn vergeleken. Marqt blijkt de duurste te zijn.

Het Parool reserveerde donderdag 5 maart de hele pagina 3 aan de ‘biologische oorlogsvoering’, zoals  P+ in het nieuwe nummer de spanningen omschreef over het volwassen geworden marktaandeel biologisch in de supermarkten. Wij kregen de print van een memo van Udea (de handelsorganisatie van EkoPlaza) in handen gedrukt waar dit klip en klaar uit bleek.

Redactrice Hiske Versprille van Het Parool nam de moeite boodschappen te doen en verschillende appels te kopen. De allergoedkoopste bleek de appel uit de Albert Heijn zonder enig keurmerk. De goedkoopste biologische appel was die uit EkoPlaza, voor 55 cent. In Albert Heijn kost een biologische appel 70 cent en in Marqt 75 cent.

Het Parool ging ook dieper in op het nieuwsmakende artikel in P+, dat de afgelopen week in de internet vakpers rondzoemde. De PDF van dit P+-artikel werd al meer dan 2000 maal gedownloaded.

Zowel EkoPlaza en Marqt zeggen beiden niet op prijs, maar op kwaliteit te willen concurreren. In tegenspraak daarmee is de stelling van Quirijn Bolle in het Parool dat zijn Marqt ‘volgens de laatste metingen doorgaans 8 procent goedkoper is dan EkoPlaza’. Hij zei dat bovendien niet alleen tegen Het Parool, maar ook tegen het blad One World, dat zicht vooral richt op ontwikkelingsvraagstukken.

Ook de redacteuren Eva Schram en Emma Meelker van dit tijdschrift stapten daarna beide winkels binnen, om een vergelijkbaar mandje boodschappen te doen: een brood, een pakje thee, koffie, jus d’ orange en net als Het Parool ook appels. Het prijsverschil was niet groot, maar ze betaalden bij Marqt 16,42 euro en in de EkoPlaza 16,01 euro. Ook in dit geval was Marqt dus duurder, en zeker geen 8 procent goedkoper.

PDF van artikel uit het Parool

Het veel geraadpleegde artikel over de oorlog tussen de biosupers uit P+
 

Downloads

Meer info download je hier:

Het artikel uit Het Parool (222 kb)