Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst

P+ brengt het nieuws over een duurzame toekomst

Museon Omniversum laat publiek duurzame innovaties proeven

15 juni 2022
Duurzame innovaties die je letterlijk kunt proeven. Het publiek van het Museon Omniversum laat met eigen adem algen groeien om daarna een algenshake te drinken. Als vleesvervanger.
 

Zorgverzekeraars laten preventie liggen

08 juni 2022
Zorgverzekeraars besteden steeds minder aandacht aan preventie. Toch lopen de kosten van de gezondheidszorg al sinds 2009 elk jaar weer met ruim 13 procent op. 

Atalye: 3D-jurken die iedere vrouw passen

07 juni 2022
Atalye maakt kleding zoals een kleermaker die vroeger maakte, Precies op het lichaam gemaakt. Alleen neemt nu 3D-technologie de maten op. Ook heel afwijkende.
 

FMO maakt kleine netwerken groot

03 juni 2022
Ontwikkelingsbank FMO investeert steeds meer in duurzame mini- elektriciteitscentrales die energie aan ver afgelegen gemeenschappen aanbieden.

1 oude stadsboom gezonder dan 10 jonge boompjes

29 mei 2022
Het laten staan van een grote, ontwikkelde, oude boom heeft meer voordelen voor de gezondheid van stadsbewoners dan tien nieuwe jonge bomen aanplanten, stelt Belgisch wetenschappelijk onderzoek. 

Mud Jeans wint Duurzame Koning Willem 1 Prijs

29 mei 2022
Mud Jeans heeft de Plaquette Duurzaam Ondernemerschap van de Koning Willem 1 Stichting in ontvangst mogen nemen uit handen van koningin Máxima.

Declathon verft trekkingtent niet meer

29 mei 2022
Een nieuwe exclusieve lijn van kampeertenten van Declathon kreeg geen oranje of blauw of groen verfbad. Het doek bleef wit. Ook de slaapzak en opblaasbare matras bleven maagdelijk.

Jan Paul van Soest: ook medestanders corrigeren

16 mei 2022
Activistische wetenschap is… ook medestanders corrigeren. En daarom trok Jan Paul van Soest zich niets van al zijn strijdmakkers aan toen hij biodiversiteit boven klimaat stelde.

Zoku : een hotel als lokale woon-werkplek

13 mei 2022
Zoku is géén traditioneel hotel. Het is een mengvorm van een huis en een kantoor, voorzien van hotelservices. De lofts zijn ingericht voor een verblijf van enkele nachten tot drie maanden, bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een plek voor werk én ontspanning.

Tineke Lambooy: Duurzame thema’s zo vroeg mogelijk agenderen

09 mei 2022
Activistische wetenschap is… zo vroeg mogelijk duurzame thema’s agenderen. En dat brengt hoogleraar Tineke Lambooy van Nyenrode Business Universiteit al heel lang op vele fronten in praktijk.
 

Versatile Forever: zwemmen in verknipt voetbalshirt

09 mei 2022
Alle swimwear uitverkocht. Dat is nog eens goed nieuws voor het circulaire fashion label Versatile Forever, dat van voetbalshirts bikini’s maakt. 

 

Kunstgeschiedenis negeert beelden van hout

06 mei 2022
De kunstgeschiedenis moet herschreven worden. De gezaghebbende ‘kunstbijbel’ Janson’s stapelt de ene misser op de andere blunder als het gaat om kunstwerken gemaakt van hout.