Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst

P+ brengt het nieuws over een duurzame toekomst

Kinderarbeid onder recyclers in Egypte aangepakt

14 augustus 2023
Eerst sorteerden kinderen in Egypte elektronisch afval. Nu gaan ze naar school en maken hun moeders bijzondere sieraden van teruggewonnen edelmetalen.  
 

Geanne van Arkel was er altijd (1970-2023)

22 juli 2023
Uit de hele duurzaamheidswereld klinkt bijna bezwerend: Geanne, jij hebt je hele leven gezaaid, jouw zaailingen zijn overal opgeschoten, wij zetten jouw werk voort.

Stappenplan veilig invoeren Artificial Intelligence (AI)

04 juli 2023
Denk bij het ontwikkelen van Artificial Intelligence niet alleen aan het voorkomen van discriminatie maar ook aan onnodig energiegebruik. Daar moet in de voorfase een gevarieerd team over nadenken. In een Stappenplan schetst het Lab Toekomstige Generaties wat er aan het invoeren van AI allemaal vooraf moet gaan.
 

Christine Langerhorst maakt boeken van hout

02 juni 2023
Na verbannen te zijn naar de vuilcontainer, is hout weer helemaal terug in het interieur. Dat merkt de Utrechtse kunstenares Christine Langerhorst (1937), die al in de jaren ’60 galeries met houten kunstvoorwerpen bezat. Langerhorst maakt magnifieke boeken van hout, zoals van een duizendjarige eik.
 

DOEN gaat duurzaam scouten

28 mei 2023
Gericht duurzaam scouten om zo vier grote transities te versnellen. Dat is het kompas waarop directeur Carol Gribnau van Stichting DOEN gaat varen.

Mama’s Koelkast: catering van wereldmoeders

21 mei 2023
De 50 beste kookmoeders uit alle werelddelen zijn verenigd in het cateringbedrijf Mama’s Koelkast.

Kunst met impact

09 april 2023
Wanneer heeft kunst impact? Bij hoge bezoekersaantallen? Of wanneer cultuur mensen emotioneel raakt, schuurt en bijdraagt aan verandering?

Iedereen gelukkig in renovatiewijk Selwerd

19 februari 2023
Hoe KAW-architecten alles uit de kast halen om in de Groningse renovatiewijk Selwerd de gezondheid en welbevinden van bewoners te verbeteren.

Alweer 280 Tiny Forests in Nederland

11 februari 2023
Het allereerste Tiny Forest was het moeilijkste te realiseren, zegt Daan Bleichrodt. Maar toen het mini-bosje ter grootte van een tennisveld in Zaanstad in december 2015 eenmaal aangeplant was, wilden andere gemeenten er ook ineens een: het zijn er inmiddels 280 bij elkaar.

Jan Jonker inventariseert paradoxen van duurzaamheid

30 januari 2023
Oud-hoogleraar Jan Jonker inventariseert de paradoxen die opduiken bij het werken aan een duurzame toekomst en een circulaire economie.

Femmy Otten herverovert museum met houtsnijkunst

29 januari 2023
De kunstenares Femmy Otten (1981) slaagt erin met haar uit hout gesneden kunstwerken het museum te veroveren.

Mais Rwanda schimmelt niet meer weg

23 januari 2023
Het aandeel afgekeurde mais in Rwanda is afgenomen van 90 procent naar 5 procent. De mais werd afgekeurd door besmetting met het giftige aflatoxine, veroorzaakt door schimmels.