Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst

P+ brengt het nieuws over een duurzame toekomst

Biodiversiteit meetbaar voor financials

15 juni 2022
Het Partnership for Biodiversity Accounting Financials (PBAF) heeft een nieuwe standaard voor financiële instellingen gelanceerd om de impact van leningen en investeringen op biodiversiteit te meten. 

Investeren in verduurzamen levert meer op door stijgende energieprijzen

13 april 2022
Met de stijgende gas- en stroomprijzen loont het begin 2022 nog meer om duurzame maatregelen te treffen. Door energie te besparen en zelf op te wekken bespaart een gemiddeld gezin al snel honderden tot ruim duizend euro per jaar op energiekosten. 

Diane Zandee: financiële infrastructuur voor circulair

04 april 2022
Wat doet een activistische wetenschapper die ook financial is en de circulaire economie op gang wil helpen? Die vraag beantwoordt Diana Zandee in deze tweede aflevering over ‘Activistische wetenschappers’, in samenwerking met Het Groene Brein.
 

Bijna 3 miljoen voor natuurvriendelijke boeren

28 maart 2022
Ruim 250 investeerders hebben voor 2,9 miljoen euro ingeschreven op de obligatielening van Aardpeer.

Shell stapt uit Rusland

28 februari 2022
Shell gaat zijn aandelenpartnerschappen in de Russische staatsenergiegigant Gazprom beëindigen. Dit in het licht van de Russische invasie van Oekraïne.

Noors gigapensioenfonds weg uit Rusland

28 februari 2022
Nederlandse pensioenfondsen blijven nog stil, nadat het gigantische oliefonds van Noorwegen bekend maakte alle Russische investeringen terug te zullen trekken.

Gasunie bevriest relatie met Gazprom

28 februari 2022
Gasunie bevriest alle non-operationele relaties en contacten met Russische bedrijven zoals Gazprom.

Gemeenten moeten Gazprom lozen

24 februari 2022
Nederlandse gemeenten en waterschappen moeten hun contracten met de Russische gasleverancier Gazprom onmiddellijk beëindigen. Die oproep doet Michel Scholte van True Price. Een petitie met deze strekking werd binnen een dag al door 25.000 mensen ondertekend.

Waarom een hybride warmtepomp nu een koopje is

21 januari 2022
De gasprijs is hoog, maar de subsidie is nog hoger. Voor zo’n 3.000 tot 3.500 euro hangt er al een elektrische warmtepomp naast de cv-ketel. Inclusief installatiekosten. Gaat 15 jaar mee.
 

Siemens: van dieseltrein tot batterijtrein

05 januari 2022
De Nederlandse pensioenfondsen APG en PGGM financieren 31 duurzame batterijtreinen voor de metropoolregio Berlijn. De vuile diesels gaan eruit.

Ook nieuwe investering biodiverse landbouw loopt vol

04 januari 2022
Samen voor Grond II is alweer over de helft van het streefbedrag heen. Van de benodigde 3,1 miljoen euro is al voor 1,6 miljoen ingetekend. 

Scaleup Impact wil 2025 duurzame bedrijven opschalen

10 december 2021
Opschalen van een succesvolle startup. Hoe doe je dat? Scaleup Impact helpt daarbij. In een bijzondere bijlage bij het nieuwe P+ Magazine vertellen Pieter van Osch en Marieke Harderwijk over hun aanpak. Gevolgd door een reeks portretten van duurzame bedrijven die gezond doorgroeien. Lees over de ervaringen van Yumeko, Vivolta, Rvdb, het familiebedrijf achter Terberg en MisterGreen, de elektrische leasemaatschappij gespecialiseerd in Tesla’s. Scaleup Impact wil in 2025 niet minder dan 2025 bedrijven ‘geactiveerd’ hebben op basis van de SDG’s van de VN.