Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst

P+ brengt het nieuws over een duurzame toekomst

CSRD: Panic among accountants and SMEs

25 juni 2023
Now the English version of this P+ Special. On Special Request of our readers, made possible by Avans University of Applied Sciences.
 

Is mkb-accountant Grant Thornton voorbereid op CSRD?

10 juni 2023
Is Grant Thornton voorbereid op CSRD? Deze accountant voor het mkb begon al vele jaren terug specialisten op het gebied van duurzame verslaggeving te acquireren, waaronder ook het bedrijf van Emma Verheijke.

CSRD: Stagiares moeten accountant nu al helpen

10 juni 2023
De paniek over de achterstand in kennis bij mkb-bedrijven en hun accountants over de Europese regels voor het integreren van duurzaamheidsinformatie (CSRD) in het reguliere jaarverslag is ook te voelen in het hoger onderwijs. 

CSRD: Nieuw notenschrift voor circulair

10 juni 2023
Een belangrijk onderdeel van de nieuwe Europese taxonomie, de basis van de CSRD, is de transitie naar een circulaire economie. 

CSRD: Paniek in heel Europa

10 juni 2023
De juriste Lara Muller overziet als geen ander hoe verstrekkend de gevolgen van de Europese Richtlijn CSRD zullen zijn. Niet langer zullen duurzaamheidsverslagen kunnen dienen als marketinginstrument.

Paniek over Richtlijn CSRD duurzame verslaggeving

10 juni 2023
Onder accountants en grote mkb-bedrijven heerst paniek over de nieuwe Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) van de Europese Unie.

De PDF van de CSRD

08 juni 2023
De officiële tekst van de door de EU verplichte Richtlijn over duurzaamheidsverslaggeving: de Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD). 

Populier kan verdroging landbouw tegengaan

18 april 2023
Populieren zijn de beste boomsoort om verdroging van landbouwgronden tegen te gaan. Tegelijkertijd kunnen ‘peppels’ natuur en landbouw met elkaar verbinden.

Treevive: de omvang van Nederland aan CO2-credits

10 februari 2023
Een gloednieuwe onderneming die CO2-credits als financieringsmiddel wil inzetten om tropische bossen ter grootte van heel Nederland te herstellen en te behouden; twee miljoen hectare in 2030. Die ambitie kan alleen stoelen op 30 jaar ervaring in tropische bosbouw, vertelt Michel Schuurman van Treevive.

Ballast Nedam: Houtbouw naar lager btw-tarief

31 januari 2023
‘De bouwsector kan een flinke impuls krijgen als we voor de meest CO2-neutrale woningen een lager btw gaan hanteren'. Dat stelt Onno Dwars, CEO van Ballast Nedam Development.

Hoe impactwashing ontstaat

11 december 2022
Karen Maas waarschuwt: ze ziet impactwashing ontstaan. In haar column in P+ legt ze uit hoe dit mogelijk is.
 

Extra inspanningen boeren ook in True Price?

25 november 2022
Is True Price ook geschikt om extra inspanningen van boeren in de prijs van landbouwproducten op nemen?