Skip to main content
P+ Logo
Best Practices voor een duurzame toekomst

P+ brengt het nieuws over een duurzame toekomst

Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CS3D) approved

28 april 2024
The European Parliament has set a new standard for corporate sustainability by finally approving the Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CS3D).

Rekenkamers zonder tanden

10 januari 2024
De Algemene Rekenkamer toetst vooraf niet of politiek beleid impact zou kunnen maken. Dat zou een hele verbetering zijn, stelt het Impact Centre Erasmus. Het achteraf becijferen van falend beleid maakt van de rekenkamers instituten zonder tanden.

Van sociale onderneming tot impact onderneming

07 januari 2024
Sociale ondernemingen heten steeds vaker impact ondernemingen. Naast sociale doelen staan dan ook ecologische en circulaire doelen centraal.

FMO: $ 1,1 miljard voor duurzame toekomst

15 december 2023
Met trots presenteerden de initiatiefnemers het nieuwe SDG Loan Fund op het hoofdpodium van de deze week hoopvol afgesloten VN Klimaatconferentie in Dubai.
 

Alle fossiele subsidies op een rij

12 oktober 2023
Geen belastingvrije kerosine meer voor de luchtvaart. En ook geen gas zonder btw meer voor de glastuinbouw. Diesel voor automobilisten en vervoerders even duur als benzine. Dat zijn maatregelen om een einde te maken aan de fossiele ‘subsidies’ in Nederland.

CSRD: Panic among accountants and SMEs

25 juni 2023
Now the English version of this P+ Special. On Special Request of our readers, made possible by Avans University of Applied Sciences.
 

Is mkb-accountant Grant Thornton voorbereid op CSRD?

10 juni 2023
Is Grant Thornton voorbereid op CSRD? Deze accountant voor het mkb begon al vele jaren terug specialisten op het gebied van duurzame verslaggeving te acquireren, waaronder ook het bedrijf van Emma Verheijke.

CSRD: Stagiares moeten accountant nu al helpen

10 juni 2023
De paniek over de achterstand in kennis bij mkb-bedrijven en hun accountants over de Europese regels voor het integreren van duurzaamheidsinformatie (CSRD) in het reguliere jaarverslag is ook te voelen in het hoger onderwijs. 

CSRD: Nieuw notenschrift voor circulair

10 juni 2023
Een belangrijk onderdeel van de nieuwe Europese taxonomie, de basis van de CSRD, is de transitie naar een circulaire economie. 

CSRD: Paniek in heel Europa

10 juni 2023
De juriste Lara Muller overziet als geen ander hoe verstrekkend de gevolgen van de Europese Richtlijn CSRD zullen zijn. Niet langer zullen duurzaamheidsverslagen kunnen dienen als marketinginstrument.

Paniek over Richtlijn CSRD duurzame verslaggeving

10 juni 2023
Onder accountants en grote mkb-bedrijven heerst paniek over de nieuwe Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) van de Europese Unie.

De PDF van de CSRD

08 juni 2023
De officiële tekst van de door de EU verplichte Richtlijn over duurzaamheidsverslaggeving: de Corporate Sustainable Reporting Directive (CSRD).